<%=Club.Nombre %>

Notícies

El Club Esportiu Constància d’Inca ha acomiadat la temporada 2023/2024 amb un gran sopar amb familiars i jugadors i jugadores del club.  Unes 500 persones es van reunir al camp de futbol del club inquer per acomiadar la temporada.   El sopar de final de temporada ha servit per fer un reconeixement als jugadors, entrenadors o delegats més destacats de la temporada. També es va fer un petit homenatge a Rafel Palou, membre de la junta directiva del club des de la temporada 2012/2013 i president del club en les darreres cinc temporades.   En aquesta temporada 2023/24 el club ha comptat un total de 30 equips, des del Tercera RFEF fins a l’Escoleta, incloent-hi tres equips femenins (Autonòmica, Regional i Aleví/infantil F7).   La presidenta del club, Valeria Bouzada, s’ha dirigit als presents i ha agraït l’esforç i la col·laboració amb el club a tots els familiars, entrenadors, delegats, jugadors, patrocinadors... que formen part de la família del Club Esportiu Constància.   El sopar va comptar amb la presència del vicepresident de la FFIB, Joan Barceló i el batle d’Inca, Virgilio Moreno. També hi van ser presents diferents membres de la comissió del centenari del club.   El coordinador de futbol 11, Pedro Campaner, va ser l’encarregat del final de festa punxant música per a tots els presents.

L’Ajuntament d’Inca i el C.E. Constància han celebrat avui matí, abans del partit entre el club inquer i el Reial Mallorca B, l’acte de nomenament de la tribuna del camp del Constància amb el nom de Miquel Beltran Planas. D’aquesta manera, la grada del Nou Camp d’Inca porta des d’avui el nom de qui fou batle d’Inca entre els anys 1933 i 1936. Així doncs, durant l’acte, s’ha realitzat el descobriment de la placa commemorativa, amb la presència del batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la presidenta del C.E. Constància, Valeria Bouzada, juntament amb familiars de l’homenatjat i altres membres del consistori i el club de futbol. Aquest reconeixement a la figura de Miquel Beltran Planas s’ha dut a terme arran de l’aprovació d’una moció al Ple de l’Ajuntament d’Inca, impulsada per Més per Inca i el Partit Socialista d’Inca, després del que el consistori dedicàs el cicle «Inca té Memòria» a l’exbatle inquer.  Miquel Beltran Planas va néixer al carrer Major d'Inca, l'any 1889. Home actiu i d'esperit crític, fou fundador i membre de diverses agrupacions polítiques locals que lluitaren per una societat més justa, democràtica i lliure i per tal motiu, a partir del setembre de 1936 fou represaliat, perseguit, empresonat i vigilat.  Va ser batle de la capital del Raiguer entre 1933 i 1936 durant el període de la II República, impulsant projectes com la creació de la xarxa de clavegueram, l’ampliació de l’enllumenat públic, la promoció d’infraestructures educatives o duent a terme reformes urbanístiques que apostaven per l’espai públic, com la plaça del Bestiar.  En aquest sentit, cal destacar que Miquel Beltran, com a membre de la junta directiva de «La Constància», una societat de socors mutu creada per ajudar socialment les famílies treballadores, fundà l’any 1922 una secció de futbol dins aquesta societat, el Constància FC, de la qual fou el primer president i membre actiu de successives juntes directives. Des del principi, Miquel Beltran va aconseguir que el Constància fou un equip amb milers de seguidors que oferia un oci que millorava la qualitat de vida de la població inquera.

El Club Esportiu Constància ha reivindicat el seu compromís amb la lluita feminista dibuixant un llaç lila sobre la gespa del Nou Camp d’Inca. Aquest acte simbòlic. Hi ha participat tota la plantilla de Tercera Divisió, la presidenta del club, Valeria Bouzada i diferents jugadores dels equips femenins del club (autonòmica, regional i futbol base).   Des del club han recordat que la temporada passada van posar en marxa la campanya #ConstànciaÉsNomDeDona on van anunciar que en la temporada 2023/24 hi hauria un equip femení més al club.   En la temporada actual, el club té dos equips femenins de futbol 11, un equip competint a categoria Autonòmica i un altre a categoria Regional. A més, té un equip femení Aleví-Infantil futbol 7. A part, des d’aquesta temporada, el Constància i disposa de la figura de coordinadora de futbol femení, gestionada per Mari Carmen Oses.   La presidenta del club, Valeria Bouzada, ha destacat que “des del club estam molt compromesos amb el moviment feminista i apostar pel futbol femení. Fa pocs anys que el club no tenia cap equip femení, ara ja en té tres exclusivament femenins i el nostre objectiu és que el futbol femení al Constància continuï creixent”.


1