<%=Club.Nombre %>

EL CF IGUALADA CREU QUE EL FUTBOL HA DE TROBAR LA SEVA NOVA NORMALITAT


La nova normalitat passa per ser el més respectuosos possibles amb els protocols, i exigir-nos, a nosaltres mateixos, el seu compliment.

Cal no estigmatitzar a qui agafa el virus; és com agafar la grip; però cal anar amb molta cura i mirar que l'agafi el menys gent possible.

Es per això que, des del primer dia del retorn als entrenaments, hem marcat uns protocols molt estrictes; tant en el fons com en la forma; i una de les coses és “no riure mai” dels protocols ni d'aquest tema; és un tema seriós i que, a la vegada, cal saber prendre amb “nova” normalitat.

Al Club, es realitzen testos periòdics a totes les jugadores i jugadors dels 1rs Equips i als tècnics del Club.

El CFIgualada vol explicar la diferència en Test PCR a Test Serològic, per tal d´entendre com procedim:

  • El PCR analitza el “virus” que acaba d'entrar i es troba a “les mucoses”.  És immediat un cop entra. Un cop ha estat eliminat, pels anticossos, ja tornes a donar negatiu; això pot durar entre 10 i 14 dies aprox.
  • El Testos Serològics miren les defenses a la Sang. Es evident que el sistema immunològic actua un cop “sap” que el “cos estrany” ha entrat; per això durant els primers 4 dies, els testos serològics no són adients (del 0 al 78%). Dels 4 al 7 ja té alta probabilitat (del 78 al 92%), i del 7 al 14 és molt eficient (del 92 al 99%) i superior al 14 dies indica si ja es tenen defenses al futur (superior al 99%).

 

Quan detectem un cas amb simptomatologia li fem fer, ràpidament, el PCR. I aïllem tots els contactes estrets: Contacte estret és aquell que ha estat més de 15 minuts, a menys de 2m (amb o sense mascareta), les darreres 48 hores de l´inici de la simptomatologia o detecció del positiu (en asimptomàtics); per prevenció, tots els contactes directes estan a “casa seva” fins a conèixer el resultat; si és positiu, han de fer quarantena tots els contactes directes, independentment del que donin al PCR.

Per això tant important seguir els protocols en tots els aspectes.

El CFIgualada seguirà fent , periòdicament els test Serològics, i els PCR si hi ha simptomatologies. La Seguretat de tots és el primer.

Volem agrair, molt sincerament, al CF Mollerussa tota la comunicació mantinguda aquests dies; volem agrair al CF Andorra la seva predisposició per a trobar, en un futur, dies per a compartir futbol.

I volem agrair a tots els clubs que, entenent l´aplicació dels protocols, i que en fan "nova normalitat”.

La nova normalitat, com hem dit, és fer el possible perquè TOTES i TOTS puguem seguir gaudint del futbol.

Això és el que fem i seguirem fent.

  • El nostre futbol base ja és actiu, i aquest cap de setmana, també a les Comes.
  • Els nostre primers (M i F) equips tampoc s´aturen.
    • Dissabte: CFIgualada (3ª Divisió), a les 17h,  front a La Pobla Mafumet (a la Pobla de Mafumet)
    • Diumenge: CFIgualada (1ª Nacional), a les 18h, front al Cornellà – Preferent (a Cornellà)

 


Comparteix a:

  • X (Twitter)