<%=Club.Nombre %>

Història del Club

El 1911 neix a Igualada, l'Igualada Football Club, que posteriorment adopta els noms Centre d'Esports Igualada (1912-15) i Ateneu Igualadí SF (des de 1920). El 1926, estudiants de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, funden un nou club pel qual recuperen l'antic nom d'Igualada Futbol Club. Ambdós clubs desapareixerien amb la Guerra Civil.

Acabada la Guerra Civil, el futbol reprèn les seves activitats utilitzant les instal·lacions de l'Ateneu. El 1939, es funda el CF Igualada de Educación y Descanso, que el 1944 va esdevenir l'actual CF Igualada. Joan Colom i Jorba inscriu el nou club a la Federació Catalana i s'hi uneixen els jugadors de l'anomenada Penya Goya, de la qual n'adoptarà els colors blau i blanc. Ramon Godó i Franch en fou el primer president.

El club va passar per les diferents categories regionals fins a la temporada 1945-46 en què es va proclamar Campió de Catalunya per primera vegada i en què va guanyar la promoció per ascendir a Tercera Nacional, categoria on va debutar la temporada 1946-47. En aquesta temporada l'Igualada va ser el primer equip de Catalunya a portar numerades les samarretes, i el segon equip d'Espanya en portar numeració als pantalons, després del Reial Madrid.

El club fou campió de Catalunya també en les temporades 1960-61 i 1965-66. Durant la temporada 1961-62, amb Josep Mussons i Mata com a president, el club va afegir unes ratlles blanques a la samarreta dels jugadors.

La inauguració de l'actual camp de futbol de Les Comes, que va substituir l'antic camp del Xipreret, va tenir lloc la nit del 21 d'agost de 1986 amb una visita del CE Sabadell que llavors militava a la primera divisió. L'enfrontament va acabar amb victòria visitant per zero gols a un.

Fins la temporada 2019/20 el club ha militat 34 temporades a Tercera Divisió i 15 a Primera Catalana. En el seu palmarès hi figuren fins a 3 Copes Catalunya (1945-46, 1960-61 i 1965-66).

HIMNE

Blaus!, blaus!, blaus!, són els colors de l'Igualada.
Hip! Hip! Hip! Veureu com juga el nostre equip!

Vàreu créixer al Bar Goya i en el camp de l'Ateneu.
Els primers de tot l'Anoia, els més grans sempre sereu.

I un sol crit se sent arreu: Igualada lluitarem! Igualada, guanyarem!
Si és que aquí deixeu "la pell" cap "punt" no farà volada.

Les Comes serà el segell de tes glòries, Igualada!
Igualada, lluitarem! Igualada, guanyarem!
Gol!, Gol!, Gol! Això és futbol!”


Comparteix a:

  • X (Twitter)