<%=Club.Nombre %>

L’Espluguenc davant el repte de futur


El club, com altres entitats de la ciutat, viu aquests dies de primavera immers en un futur d'incertesa fruit de l'aparició del virus que tant a trasbalsat la nostra vida.

Les entitats esportives catalanes del futbol han decidit un final de competició 2019-20 injust en termes esportius. Naturalment, la nul·la possibilitat de reprendre uns campionats als quals els quedaven un terç aproximat de competició, fa que la decisió federativa, fos la que fora, sigui desigual. Cada club, de forma natural, mira pels seus interessos i depenent de la posició dels seus equips a les competicions li és de millor o menor complaença la resolució de l’estament esportiu.

El futbol base s'ha convertit en aquests últims temps en una mena de jungla en la qual els clubs es nodreixen de la incorporació del màxim de jugadors per tal de treure un bon rendiment econòmic i esportiu. És a dir, que un major nombre de jugadors i equips fan que l'entitat disposi de més mitjans econòmics per captar, amb beques i subvencions, a bons jugadors, i fer molt competitius alguns dels seus equips. La voràgine que es viu durant la temporada per tal de fer captació de jugadors d'altres clubs, alguns d'ells en edats molt inicials, i, alhora, l’excés d’exigència dels pares amb els fills jugadors, son fets dignes d'estudi sociològic.
Potser la nova situació creada per l'aparició de la Covid 19, i el canvi en alguns hàbits socials que comportarà, ens farà replantejar moltes coses i podrem pensar en una millora en el sentit ètic-esportiu, aspecte que ens pertany com a clubs de futbol, que som, també, entitats amb responsabilitat en la formació general.
L'Espluguenc és un club que treballa per a que els nois i noies puguin jugar a futbol, aprenent des de ben petits, i anar desenvolupant en el temps valors ètics i esportius. Sense perdre tampoc els estímuls de la competitivitat que ens exigeixen els mateixos esportistes, els pares i els socis de l'entitat. Des de la modèstia el club intenta, amb millor o pitjor encert, i comptant amb els recursos econòmics i socials de què disposa, anar progressant en els vessants ètics i esportius de tots els seus components.
L'Espluguenc té un avantatge que d'altres no tenen, i és el de ser un club arrelat a la ciutat, comptant amb la fidelitat de molts dels seus components. Aquest fet ja fa afrontar el futur immediat del club amb optimisme per poder preparar la temporada vinent en bones condicions. Per això volem des de l’entitat CFA Espluguenc transmetre a tota la familia del club un missatge possitiu de futur:
Ens tornarem a veure! Ens tornarem a abraçar! Tornarem a entrenar! Tornarem a competir! Tornarem a celebrar victòries! Tornarem a patir derrotes!... Tornarem a viure el futbol!
Som i serem Espluguenc!

L’últim paràgraf és per al record d'Ángel Garro, un home de futbol, un home bo, vinculat vint anys a l'Espluguenc i que ens ha deixat en patir la malaltia. Al nostre cor, fins a sempre "Búfalo".

Francesc Bori Peret. Comunicació CFA Espluguenc


Comparteix a:

  • X (Twitter)