<%=Club.Nombre %>

DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGBT / DIA DE L'ORGULL GAI


El Dia Internacional de l'Orgull LGBT + (lesbiana, gai, bisexual i transsexual) , també conegut com Dia de l'Orgull Gai se celebra cada any el 28 de juny i consisteix en una sèrie d'esdeveniments que els diferents col·lectius realitzen públicament per lluitar per la igualtat i la dignitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

Encara hi ha molts països al món on la diversitat sexual està perseguida i criminalitzada per part de les lleis i les autoritats. I en molts països en els quals ja ha estat acceptada a nivell estatal, la societat segueix estant molt lluny d'acceptar una situació que ja hauria d'haver estat normalitzada des de fa molt de temps.

Per promoure la tolerància, la igualtat de drets davant la llei, la no discriminació i la dignitat de les persones LGBT es celebra a tot el món el Orgull Gai .

És comú desplaçar les celebracions a el cap de setmana anterior o posterior, més proper i ampliar durant una setmana, al menys en els països on més s'ha popularitzat, com és el cas d'Espanya.


Comparteix a:

  • X (Twitter)