<%=Club.Nombre %>

Pepe Garcia va ser el gran protagonista de la GALA FFCV


L’AGÜELO ha estat el gran protagonista del cap de setmana, després que divendres a la Gala de la FFCV en Alzira, se l’homenatgés per la seua trajectòria al món de futbol de base.

Va ser en l’acte on es premiaven els més destacats de la temporada passada, com tots els anys fa la Federació en les seues diferents delegacions, sent la de d’Alberic on pertany el nostre Club. A ella va acudir una nodrida representació ontinyentina que va ser testimoni del premi que va rebre José Garcia Beneyto, actual coordinador de futbol-8 a la nostra Escola, i amb qui hem mantes esta conversa:

Pepe, primerament l’enhorabona. Vas poder dormir divendres?

La veritat es que vaig estar pensatiu un bon rato, però vaig dormir bé. Més content que mai perquè és d’agrair que et donen un premi així, ja que en cap moment m’esperava este reconeixement, com es veu al video de quan em donen el premi.

Va ser una Gala especial pel nostre Club amb el teu premi, el del primer equip com a Campió i el de Cristian com a millor entrenador de la temporada passada...

Si. Va estar molt be perquè nosaltres vam anar a agafar el trofeu de campió de lliga de 1a Regional, i la resta van ser tot sorpreses ja que no ens ho esperàvem.

En que ha canviat l’Escola els últims anys?

Doncs ha canviat prou a millor des que està Pascual Donat i nosaltres que ens hem fet tots una pinya, l’Escola està funcionant molt millor. De fet la prova la tens en que per primera vegada aplegarem a tindre més de 400 xiquets, fet que mai s’havia aconseguit. Pensa que Pascual és una figura a Ontinyent molt estimada, ja que ha estat jugador de Primera Divisió, tant al Villarreal com al Sevilla, i la gent té un referent molt important a l’Escola. També per a nosaltres, ja que ens ajuda sempre que fa falta, i açò ens fa créixer.

Fa uns anys t’havies deixat les banquetes, i ara enguany tornes. Com ho afrontes?

Si que és deveres, ja feia dos anys que no entrenava i enguany m’he vist obligat a tornar per la falta d’entrenadors. Nosaltres continuem buscant-ne i de moment estaré jo al capdavant del Benjamí A. Estic content perquè és un grup molt bo de xiquets, però si trobem altre entrenador més jove i que puga aportar més que jo, em farà a un costat.

Com van dir a la Gala, eres l’entrenador de l’Escola que més títols ha aconseguit al Club. Dels milers de jugadors que han entrenat, amb quins et quedes?

N’hi ha molts dels que tinc bons records, però per exemple Mario Ferri que tot i no ser querubí, va marcar dos gols en una final front el València, on per cert està jugant ja fa uns anys el bo de Mario. Tinc bon record de Kiko Insa, un xaval de Muro que hui en dia és representant de jugadors.

Per quina generació actual de jugadors apostes de cara al futur?

El Benjamí A d’enguany, i no perquè els porte jo, tenen un bon equip. També tenim una bona fornà al Benjamí B, que estos dos últims anys ho han guanyat tot, tot i que el Llevant s’ha emportat tres jugadors. L’Aleví A és altre dels grups de jugadors que han coincidit al mateix equip.

Pepe. Com valores la filialitat amb el Villarreal CF?

Molt bona, crec que és el millor que ha pogut fer l’Escola. Ja ho teníem fa uns anys quan Ivan Soriano estava al València CF i ens va anar prou be. És cert que amb el Villarreal es nota més l’ambient ja que cada cert temps portem jugadors allí i ells també baixen a donar-nos classes als entrenadors. Per a mi, un 10.

I es que la formació dels entrenadors és molt important...

Si. Nosaltres sempre que la Federació trau cursos, nosaltres ho transmetem als nostres entrenadors perquè participen i puguen millorar. Ara estem intentant que la FFCV porte un curs ací a Ontinyent, per fomentar i potenciar el nivell dels entrenadors.


Comparte en:

  • X (Twitter)