<%=Club.Nombre %>

Participa a "l'estudi de la trepitjada" de Dental-e.


El nostre Sponsor i col·laborador Dental-e, ens fa arribar en forma d’article sobre les patologies del peu en l’handbol amb les dades d’un estudi de la lliga DHF (Divisió d’Honor Femenina). Ens sembla molt interessant fer extensiva aquesta informació als jugadors i jugadores del nostre club perquè participin en l’enquesta que ens proposen.

DEIXA'NS CUIDAR DE TU

L'handbol és un esport de gran contacte, en el qual es precisa de velocitat i potència en el llançament, i en el qual es veuen afectades moltes parts del cos, sent canells, turmells i peus els més afectats a l'hora de sofrir lesions.

Entre els aspectes biomecànics que estudia la podologia esportiva en l'handbol, es troben les funcions del peu en: suport en posició bípeda pel moviment i adaptacions constants a les noves exigències del variat gest esportiu que es realitza en aquest complet esport.

Les accions més comunes en aquest esport són: carrera, sprint, parada, girs i salts, provocant moltes vegades lesions, que en la revisió bibliogràfica realitzada s'ha comprovat que les més freqüents al peu són les següents: talàlgia, fasciïtis plantar, metatarsàlgia i la tendinitis aquília.

Una incorrecta regularitat mecànica del peu pot contribuir al desenvolupament de les lesions anteriorment descrites, que augmenten amb la càrrega i l'estrès a mesura que transcorren amb l'augment de temps i l'exposició.

Des del Departament de Podologia i Posturologia de Centre Mèdic Dental-e, estem fent un estudi de la patologia en els esportistes d'handbol, a fi de classificar i generar mètodes de prevenció eficients per a evitar el desenvolupament i gravetat de les lesions descrites.

CUMPLIMENTA L’ENQUESTA

https://forms.gle/CYBHJQmqrSJxpxEQ8


Comparte en:

  • X (Twitter)