<%=Club.Nombre %>

Pau Calatayud és l'escollit per entrenar l'Amateur Femení


Ja ens ho va avançar la setmana passada el Coordinador del futbol femení a la FEBO Quique Insa: anàvem a tindre una noticia bomba, i així ha estat. Pau Calatayud torna a sa casa i serà l’entrenador de l’Amateur Femení després d'un any sense entrenar a la nostra Escola, ja que la tempoprada passada va estar al CFF Marítim.

Quines sensacions vas tindre quan et van oferir entrenar el primer equip femení de la FEBO?

Doncs estic molt content per tornar al club on m'he criat i he après tant, com de jugador, com ara d'entrenador. Damunt torne i agafe un equip que pràcticament ja conec i que tinc il·lusió per poder fer una bona temporada.

Com valores l’any d’experiència en un Club tant important com el Marítim?

La experiència a altre club ha sigut molt positiva. Per una banda, veus com es treballa a altre club, quines diferències tenen respecte a l'Escola on has estat sempre i quines coses es fan igual, i tot açò et fa millorar professionalment. A més a més, el conèixer gent nova, que m'ha pogut aconsellar també m'ha servit per a créixer. He de reconèixer que estic molt content d'aquesta temporada passada al Marítim i de la confiança que van depositar en mi des de l'inici de temporada.

Pau, amb vora 25 anys deixes definitivament la pràctica del futbol per les banquetes?

L'any passat vaig decidir que fora un any en el que no jugaria a futbol i em vaig centrar més en la tasca d'entrenador degut a que les dos temporades anteriors vaig passar per moltes lesions i no em trobava en ganes de continuar. De totes maneres, no descarte que en algun moment puga tornar a jugar, però ara mateix vull centrar-me més en l'altra part del futbol i així poder millorar i créixer professionalment, tant en la tasca d'entrenador com en la de preparador físic.

A l’Amateur et trobaras amb moltes jugadores a les que ja has entrenat anteriorment...

Sí, com bé dius el tornar a entrenar a algunes jugadores que ja vaig tindre aquests darrers anys pot beneficiar en molts aspectes. En primer lloc, costarà molt menys conèixer a les jugadores, ja que gran part de la plantilla ja la conec. A més a més, elles ja saben com sóc com a entrenador, la meua manera de treballar i el que vull de elles, així que tot açò podrà facilitar-me la feina inicial. També crec que no tot són beneficis, ja que a algunes jugadores seria el 4t any que les entrenaria i pot haver un excés de confiança per les dues parts que pot afectar al rendiment d'algunes d'elles.

Com et defineixes a les banquetes?

La veritat és que no sabria qué respondre. En primer lloc, crec que sóc un entrenador que intenta donar el màxim a les seues jugadores perquè considere que sóc el primer que ha de demostrar una actitud d'esforç per a contagiar a la plantilla. M'agrada entrenar seriosament i intentar que les jugadores que entrene, puguen aprendre al màxim mentre estiguen amb mi.

Quin és el teu segell com a entrenador?

En quant al joc que m'agrada que els meus equips intenten proposar sempre ha sigut un joc combinatiu on s'intente mantenir la possessió del baló. A més a més, li done molta importància al moment defensiu on intente que les jugadores mantinguen l'actitud durant tot el partit. He d'afegir que aquest serà el meu primer any en categoria amateur i pot ser que canvien les coses i busque altra manera de jugar, al final encara estic aprenent i em queda molt per millorar.

Has seguit l’evolució del nostre Amateur Femení la passada temporada?

La veritat és que no ho he seguit molt, ja que jo el tema de classificacions d'altres equips ho solc mirar molt de quan en quan. Encara que si que he estat pendent dels articles que es publicaven en la web de l'escola i d'algunes coses que m'he anat assabentant a través de Quique o Maria Donat. En quant a la classificació final de l'equip considere que és molt enganyosa ja que aquest equip té molt de potencial per a poder estar en posicions més altes. Puc assegurar que s'intentarà que aquest any siga així.

Perquè t’has decantat per entrenar al futbol femení?

Vaig començar al futbol femení entrenant l'equip de fèmines del Jaume I, i aquesta coincidència m'ha portat a que aquesta temporada vinent siga la meua 5ª temporada entrenant equips femenins federats. La veritat és que la meua experiència com a entrenador ha sigut majoritàriament amb xiques però no descarte en un futur canviar i provar coses noves. Al final, tinc 24 anys encara i em queden molts més a les banquetes i no vull tancar-me portes.

A qué aspires com a entrenador de futbol?

No ho sé, però vaig a seguir treballant per a poder guanyar experiència i millorar.


Comparte en:

  • X (Twitter)