<%=Club.Nombre %>

Divendres comença la tecnificació pels porters amb Enri Estornell


Demà encetem una nova millora per a la nostra Escola. De la mà d’Enri Estornell anem a realitzar els divendres jornades de tecnificació pels porters dels nostres equips, tant masculins com de fèmines. En un principi esta tecnificació anava a començar la setmana passada, però la tromba d’aigua que va caure ho va impossibilitar perquè els joves porters de futbol-8 s’exercitaren.

Així que demà els porters dels equips de futbol-11 es ficaran a les ordres d’un dels millors entrenadors de porters que ha tingut el futbol valencià. Carmen (Amateur Femení), Ferran (Infantil D), Pablo i Alex (Infantil C), Lluis (Infantil B), Mario (Cadet B), Saul i Borja (Cadet A) i Tono (Juvenil) donaran el tret d’eixida en una sessió dividida en dos grups que començarà a les 17:30 i acabarà a les 19:30.

Qui és ENRI ESTORNELL SIMÓ? Doncs Enri (14/01/1956) és un vila-realenc que els seus pares emigraren a França, concretament a l’extraradi de Lió. Allí va començar la seua trajectòria esportiva, truncada repentinament a l’edat dels 18 anys per la retinosi pigmentaria que pateix, i que el va portar de jugar de porter, a ser preparador de porters. Primerament va ser a la pedrera de l’equip de Lió on, després d’un tractament al Centre oftalmològic de Barraquer en Barcelona, i que el va tornar als terrenys de joc momentàniament, va començar la transmissió dels seus coneixements als més joves.

Ja de tornada al seu Vila-real natal, allà cap al 1983, l’equip groguet vam contactar amb Enri per buscar un intercanvi cultural/esportiu (que encara a dia d’avui es porta a terme) amb l’Olympique de Lió, aprofitant les grans amistats que allí tenia Enri. Posteriorment al 1985 el Villareal CF (que dos anys abans havia incorporat a un ontinyentí al seu equip: Pascual Donat) demanà dels seus servicis per l’equip juvenil, fet que acceptà, però no per molt de temps.

Després que el propi Ajuntament demanés dels seus servicis per a les escoles esportives municipals, el Vila-Real (ja amb una major infraestructura esportiva) va tornar a incorporar-lo, esta vegada tant al Juvenil com pel filial groguet entrenat per Angel Pedraza (ex-Barça) i amb Pascual Donat com a ajudant, competint a la Tercera Divisió i amb els que assoliria l’ascens a la 2a B.

Enri ens recorda una anècdota que va tenir al camp del Llevant UE entre estos i el Villarreal B amb l’àrbitre Pino Zamorano com a protagonista junt a qui serà el responsable de fer créixer els nostres porters, junt a Sergio Tolsà qui continuarà amb el seu treball setmanal amb els joves porters de futbol-8 (dilluns) i futbol-11 (dimarts).


Comparte en: