<%=Club.Nombre %>

LA FEM PETAR... amb l'ÀLEX MORALES


Qui ets: Àlex Morales Bujàn

La previa

 • Fisioterapeuta /quins equips?  Bé, inicialment vaig començar amb la plantilla del femení A i actualment estic com a fisioterapeuta del club. No obstant segueixo amb fitxa del femení durant els partits de cap de setmana
 • A part del Torelló, el teu equip és?

Sóc molt fan del Barça, però per arrels maternes sóc seguidor del Deportivo de la Coruña... encara que no passi pel seu millor moment.

 • Un fisioterapeuta és un/a (acaba la frase)

Professional que vetlla per la salut física de les persones , en aquest cas, els seus pacients, tenint en compte les seves emocions i sensacions que perceben en tot moment.

 • Lesions més comuns?

Actualment i malauradament desprès del confinament solem rebre moltes sobrecàrregues i en segon lloc els esquinços cada cop guanyen més terreny.

Primera Part

 • Fisio de quins esports?

Actualment, pel que fa el tema esportiu, només toco el futbol. Tot i que també he tractat handball, bàsquet i pàdel.

 • Principals característiques d’un bon fisio?

Personalment crec que és primordial un bon diagnòstic per afrontar un bon tractament. Les ganes i l’esforç perquè surtin les coses bé i sobretot una formació continua i actualitzada.

 • Les Fisios al futbol masculí? / Els fisios al futbol femení?

En ambdós casos, sempre i quan és treballi de forma respectuosa, no hi ha cap problema. Antigament el tema potser era més tabú però per sort tot es va normalitzant.

Actualment que el futbol femení va agafant més pes per a la societat, és una sort que també es normalitzi en aquest aspecte. En el meu cas estic molt còmode i crec que les noies del club també.

 • Alguna vegada t’has sentit fora de joc?

Doncs la veritat és que no. Estic molt content de formar part d’aquest club. És un equip molt humà i humil i treballar aquí es molt fàcil.

 • T’agrada el futbol?

El futbol és la meva gran passió, miro futbol d’arreu del món i estic sempre connectat a totes les novetats. De fet, sóc el “Maldini” de la meva colla. O sigui ja sabeu, qualsevol dubte de les lligues del món en podem fer debat.

Segona part

 • Fan cas els esportistes de les recomanacions?

Alguns més que altres però la veritat és que m’ha sorprès cap a positiu. No només fan cas, també s’hi esforcen.

 • Es reinicia temporada, hi haurà més lesions per la llarga aturada?  

Sí, malauradament sí. És normal que després de períodes de inactivitat llargs la represa de l’activitat comporti lesions, i més si la represa és de caire competitiu.

 • Música abans d’una competició?

Sempre. Sóc molt partidari de posar música a tot arreu. A part penso que es una gran eina per motivar un vestuari, sobretot si la música s’associa a moments positius.

 • Com vius o has viscut la pandèmia?

Bé, no ha estat fàcil per ningú i no negaré que per mi tampoc. Ara ja he aprés a agafar-m’ho amb tranquil·litat. Tothom sap que és llarg i encara falta molt perquè tot estigui solucionat, però poc a poc anirem veient la llum al final del túnel i de ben segur vindran anys millors.

 • Creus en la vacuna?

Si, crec molt en la vacuna i espero que sigui la solució definitiva, no obstant poder no crec tant amb les gestions del govern i em fa ràbia que sigui un procés tan lent.

 • A nivell de l’esport quin paper ha jugat el covid_19?

Un paper molt negatiu, està clar. Com he dit anteriorment la càrrega dels futbolistes després de períodes d’inactivitat tan llargs és molt perjudicial i el risc de lesions augmenta considerablement. A part, econòmicament els equips han rebut un impacte molt negatiu i com amant del futbol sap greu veure com equips poc a poc es van retirant de les seves respectives competicions. Dit això, de totes maneres, em moro de ganes de competir amb el Torelló.

 

Temps afegit:

Un consell per o de la vida?

Viu sempre com si fos l’últim dia així quan sigui l’últim dia no faltarà res per fer. I encara que passem per temps difícils, procurar afrontar la vida amb la major normalitat i tranquil·litat possible.


Comparteix a: