<%=Club.Nombre %>

Història del Club

El Club de Futbol Pobla de Mafumet té una història llarga plena de noms, de categories, d’alegries i de moments, per què no dir-ho, més durs. Tot el que envolta a aquest club, va quedar recollit l’any 2010 en un llibre, Història del Club de Futbol Pobla de Mafumet, anys trenta – 2010, gràcies a un treball impagable d’un bon amic de l’entitat com és l’Isidre Fabra i Garcia. D’aquest meravellós llibre, n’hem extret els punts més importants per tal de fer-vos cinc cèntims de la vida del nostre Club.

Els orígens

La primera imatge futbolística que existeix és de la guerra civil (1936-1939), tot i que una mica abans d’aquesta època ja existia al poble una certa activitat futbolística. El terreny de joc que s’utilitzava era una esplanada situada al costat de la via, on ara hi ha la copisteria. Al voltant dels anys 1940 i 1941 es va fer un camp nou ben aprop d’aquesta esplanada, que va ser el primer camp “amb cara i ulls” que va tenir el poble.

Els colors del Club de Futbol Pobla de Mafumet

Primerament, els colors que s’utilitzaven éren els blaugrana, encara que més endavant es va utilitzar una samarreta ratllada verda i blanca, amb pantalons blancs. A l’inici dels anys seixanta van començar a fer-se servir unes camises verdes i vermelles, amb el coll i els punys blancs i els pantalons negres. A finals d’aquesta dècada es van substituir les camises per samarretes dels mateixos colors, i els pantalons van passar a ser blancs. La temporada 2007-2008, en refermar-se la filiación amb el Nàstic, s’adopta l’equipament del club de Tarragona: samarreta vermella, pantalons blancs i mitgetes negres.

La fundació (1940)

L’any 1962 es van presentar els estatuts del Club a la FCF, tot i que ja al 1953 el CF Pobla de Mafumet s’hi havia adherit. Prèviament, al 1940 ja hi ha coneixement a la vila pobletana de l’existència del Club.

La competició oficial

La primera competició que va disputar el club va ser el Torneig de Primavera (grup 3), a la temporada 1962-63, juntament amb el Morell, Vilallonga, Vilaverd, Atlètic Masó i Marçà. La temporada 1964-65 apareix al grup 6 de Segona Regional, categoria que va abandonar a finals dels anys setanta.

L’escut

No se sap amb certesa quan es va crear l’escut, però és possible que l’autor fos Josep Maria Canela Granell i que el dibuixés als anys cinquanta, quan ell era porter del club. Actualment s’utilitza el mateix que es va fer servir quan es van presentar els estatuts del club l’any 1962. Al maig de 2015 l’escut s’actualitza amb un disseny més actual obra d’Adam Fabra.

Els anys 70 i 80

La temporada 1978-79 l’equip va baixar a Tercera Regional, recuperant la categoria cinc campanyes després. L’ascens a Primera Regional va arribar la temporada 1987-88.

Anys 90

La temporada 1992-93, el CF Pobla de Mafumet va quedar campió de grup i va pujar a Preferent de la ma de Romà Cunillera. Però tan sols dos anys després l’equip va tornar a descendre, just la temporada en que es va inaugurar l’Estadi Municipal un 3 de desembre de 1994. Aquell dia va disputar-se un partit contra l’Ibèria que va finalitzar en empat a 1, essent Gibert l’autor del primer gol al nou estadi.

La temporada 97-98, al camp del Torreforta, el primer equip va proclamar-se campió i va pujar novament a Preferent sota el comandament de Ramón Coch. Però l’aventura va durar només un any, ja que la Pobla va encadenar un altre ascens de categoria, ara a Primera Catalana, després d’eliminar el MArtinenc a la promoció.

Anys 2000

Les primeres temporades van saldar-se amb un descens i un ascens a Primera Catalana, però el club va aconseguir assentar-se en aquesta darrera categoria.
La temporada 2006-2007 van inaugurar-se les noves instal·lacions esportives: el camp de gespa artificial i els nous vestidors pel futbol base. Aquesta va ser, a més a més, una de les temporades més importants de l’història del club, ja que va finalitzar amb un ascens a Tercera Divisió. En Santi Coch n’era l’entrenador.

El debut a Tercera Divisió

El primer partit a la nova categoria va ser a Castelldefels (2-0) i aquesta va ser l’alineació de la Pobla: Roberto, Sobregrau, Borja, Ferran, Taranilla, Edgar (Vates), Virgili, Vicent, Nuno (Mauri), Esteve (Trujillo) i Rubén.
El 5 d’abril de 2008, la Pobla va vèncer al Municipal al FC Barcelona ‘B’, que dirigia en Pep Guardiola, i on jugàven en Pedro i en Sergio Busquets. El resultat va ser d’1 a 0.

La Pobla apareix a la Promoció d’ascens a Segona B

Després d’un gran campionat sota les ordres del Kiko Ramírez, la temporada 2010-2011 la Pobla de Mafumet es classifica entre els quatre primers del grup V de Tercera Divisió, aconseguint una plaça per disputar el playoff. En el sorteig, toca el Constància d’Inca, i tot i que la Pobla no va aconseguir superar l’eliminatòria va aconseguir una fita única des de la creació del Club. La temporada següent l’equip juga novament el playoff, arribant a la final davant el Yeclano. Tot i no poder pujar pel descens a 2ªB del Nàstic l’equip cau als penals en una final brillant i on els jugadors i cos tècnic van fer un gran paper.

I a la tercera….a 2ªB per primera vegada a la historia!

Després de vuit anys militant al grup V de Tercera divisió el CF Pobla de Mafumet va aconseguir escriure la página més brillant de la seva historia. La temporada 2014-15 l’equip aconsegueix el sotscampionat de lliga, classificat per darrera del FC Ascó, i disputa el que será el seu tercer playoff. L’ascens del Nàstic a 2ªA obria les portes a poder aconseguir l’objectiu als homes del ‘Cholo’ Martin Posse. I així va ser, en primera ronda el CD Tuilla, en la segona el San Fernando gadità i en la final el Gerena sevillà en van ser les víctimes. El diumenge 28 de juny de 2015 sempre serà recordat per l’ascens a 2ªB.


Comparteix a: