<%=Club.Nombre %>

El projecte Fundació

UN PROJECTE TRANSVERSAL

Des de la direcció de la Fundació tenim com a principal objectiu aconseguir integrar tots els elements que formen part del projecte de la Fundació i que, per tant, donen identitat al club.

L’identitat del club esdevé per la reciprocitat entre la part esportiva i la part social. Els termes esport i societat han d’anar de la mà i, de manera bidireccional, enfortir la relació entre la pràctica esportiva i l’educació.

La inculcació d’uns valors humans, col·lectius i d’esportivitat, que entenem com a transversals i que volem inculcar als jugadors i jugadores, obliguen a la massa social a comportar-se a l’alçada dels mateixos.

D’altra banda, ens nodrim de les bones accions d’altres col·lectius socials per tal de seguir formant als nostres jugadors i jugadores en un esperit de solidaritat i diversificació.

D’aquí que prenguin sentit els dos eslògans que defineixen el nostre projecte: Tots i totes fem Fundació! i No és el què, és el com.

És per això què més enllà del nivell esportiu individual de cadascú, s’estableixen una sèrie de principis que fan que la formació arribi a tots els nostres jugadors i jugadores:

  • A nivell formatiu l’educació en valors està per sobre de qualsevol consideració competitiva
  • El funcionament de l’estructura de l’àrea esportiva té una intenció global i no de particularització dels equips. Tots som companys i companyes de la Fundació.
  • Establir un seguiment individual mitjançant una normativa d’equip que fomenti els valors de la responsabilitat i el compromís en els nostres jugadors i jugadores.
  • Establir uns principis de comportament a la massa social i a l’entorn especificats a la normativa de club (reciprocitat esport – societat).
  • Adequar el mètode de transmissió als entrenaments a l’edat dels jugadors i amb la intenció de potenciar la capacitat de decisió dels mateixos a través del mecanisme perceptiu.Establir una programació de continguts adequada a l’edat i al moment formatiu dels jugadors i jugadores.
  • Establir una filosofia de joc arrelada al mètode de transmissió i als principis col·lectius de joc

Com hem comentat, un dels eixos transversals del nostre projecte es la formació a través dels valors. Per això, tant a nivell de programació com a nivell de la interacció esport col·lectiu-valors, establim una sèrie de valors que han d’esdevenir part de la formació continuada dels nostres jugadors i jugadores, així com també un codi de conducta en el joc que tots els equips han de respectar:

FORMACIÓ EN VALORS

Principis que han de guiar l’activitat

  • Gaudir jugant a Futbol a partir de l’estima al joc
  • Ganes i interès per aprendre. Han de ser un valor i objectiu alhora

Valors personals

  • Humilitat. Ser humils ens permet valorar i aprendre de tot i de tothom
  • Atenció i concentració. Ens permeten millorar en qualsevol activitat que realitzem. Són una mostra de respecte envers les persones que ens ensenyen
  • Esforç. La capacitat de sacrifici ens permet evolucionar, superar adversitats i assolir reptes
  • Companyonia. La bona relació amb els companys ens permet créixer i fer créixer al col·lectiu. Ser respectuós amb companys, adversaris i demés persones es un principi de tolerància fonamental
  • Compromís i responsabilitat. La comprensió del sentit de les normes fomenten la responsabilitat individual i potencien la unió d’un equip i un club
  • Socialització, integració i solidaritat. Estar oberts a conèixer noves persones ens ajuda a relacionar-nos més enllà d’allò conegut. La multiculturalitat i la sensibilitat amb els col·lectius més vulnerables ha de formar part de la nostra formació personal i del coneixement i respecte de realitats diverses
  • Formació escolar. Els estudis sempre seran el primer. El nostre objectiu ha de ser estudiar i fer esport sense deixar cap de banda
  • Educació. Donar exemple i ajut als més petits ens apropa a la responsabilitat de l’educació
  • Capacitat comunicativa. Ser capaç de manifestar aportacions, disconformitats o desmotivacions és molt important per exterioritzar i compartir la resolució de dubtes o problemes
  • Esport, alimentació i salut. Són un eix fonamental per una vida plena

CODI DE CONDUCTA EN EL JOC

Sigui quin sigui el resultat... respectarem el codi de conducta del club:

1. Els equips de la Fundació lluitaran i treballaran en equip fins el darrer segon

2. Quan un company s’equivoqui, l’equip l’animarà i l’ajudarà

3. Els gols que marquem, els marca tot l’equip. Per això els celebrem tots junts

4. Els gols que encaixem, els encaixa tot l’equip. Per això els remuntem tots junts

5. Les victòries son victòries de TOT l’equip, i les derrotes son derrotes de TOT l’equip

6. No prendrem decisions que perjudiquin al col·lectiu

7. Als partits tindrem un comportament esportiu i de respecte amb l’àrbitre i l’adversari. Gràcies a ells podem jugar a Futbol!

8. L’àrbitre forma part del joc i s’equivoca com nosaltres. Per això el respectarem i continuarem totes les jugades

9. Al finalitzar el partit donarem la mà de forma respectuosa a l’àrbitre i als adversaris, donant sempre una imatge d’esportivitat

10. I tots junts agrairem el suport de la nostra afició, entonarem el nostre crit d'equip, i marxarem plegats i en harmonia

I sobretot...

Tant en entrenaments i partits, com fora d’ells, mantindrem els valors personals amb l’intenció de posar per davant el fi col·lectiu, fet que ens ha d’identificar com a club i com equip.

Practicar les virtuts ens fa millors persones, les bones persones fan millors als equips i tenir bons companys ens ajuda a ser més humans

Tot i així, com a la majoria dels esports, els equips han de jugar amb d’altres equips en les seves respectives competicions. En el nostre cas estem inscrits a dues competicions: la Federació Catalana de Futbol i al Consell Esportiu de L’Hospitalet.

A la Federació Catalana hi formen part els jugadors i jugadores que, normalment, porten més temps formant-se a nivell esportiu a l’entitat. La competició del consell s’adapta millor als jugadors i jugadores que s’inicien en el nostre esport.

El fet d’estar inscrits a dues competicions és per tal de poder satisfer les necessitats formatives de cada jugador/a, buscant una homogeneïtzació a nivell competitiu que afavoreixi el seu aprenentatge. En aquest sentit, probablement, caldria un esforç major de tots els estaments per facilitar aquesta homogeneïtzació.

Les victòries sense aprenentatge humà i futbolístic són les derrotes del futur


PROJECTE ESPORTIU COMPLET


Comparteix a: