<%=Club.Nombre %>

Pepe Garcia: "Sempre mirem per la formació dels jugadors"


Pepe Garcia, és una persona coneguda i volguda a la FEBO, ja que quasi tots els jugadors han passat per les seues mans, i el seu tracte amb els xavals, afegit a que és el Coordinador de futbol-8, l’han fet un entrenador carismàtic. Després de moltes temporades al càrrec dels meus menuts, enguany dirigeix a l’Aleví de 1r any (xiquets de 10/11 anys), al que ha hagut d’afegir fer-se càrrec de l’Aleví de 2n any, per circumstàncies que en esta entrevista ens comenta.

Pepe, tu eres un dels entrenadors que més temps porta a la FEBO...

Així és. En un principi pertanyíem a l’Ontinyent CF, fins que decidirem formar la FEBO, ja fa d’açò uns 15-16 anys.

Enguany et feres càrrec de l’Aleví “B”, i desde fa un parell de jornades, també ho eres de l’Aleví “A” en substitució de Manolo Alemany. Açò és momentània o definitivament?

El suplir a Manolo, és de forma definitiva ja que, per problemes personals, millor dit laborals, ha hagut de deixar-seu pel fet de no poder acudir als entrenaments davant la seua nova situació laboral.

Sempre hem conegut a Pepe Garcia al capdavant dels prebenjamins. Com ha estat ficar-te al front d’un equip (en este cas, dos equips) aleví?

La veritat és que jo vaig començar entrenant a un equip infantil de circumstàncies, per tal de que no és desfera el grup, i ja la temporada següent em vaig fer càrrec dels prebenjamins fins a esta temporada on m’assignaren l’Aleví “B”. I ara també estic a l’equip de segon any, que sense cap dubte és el més important de tot el futbol-8.

També desenvolupes la tasca de coordinador del futbol-8. Quina és la teua tasca?

Doncs bàsicament és coordinar tot el treball que es realitza als equips de futbol-8, estar en contacte amb els entrenadors, i a la vegada realitzar les diferents obres socials que duem a terme durant l’any, com per exemple la recent que férem en la Fira amb la Creu Roja del “Dia de la Bandereta”.

Parlant del nou càrrec d’entrenador de l’Aleví “A”, com els has vist als dos partits que haveu jugat fins ara, amb per cert dues victòries...

Molt bé. El primer partit fou en Alginet, on els xavals se’ls va vorer un poc desmotivats, i on aconseguiren guanyar per 0-3. Després del triomf davant l’Oliva 4-2 de la setmana passada, ara se’ls veu als jugadors amb més il·lusió, i amb ganes de tornar a sumar tres punts esta propera jornada front el Gandia, una vegada descansarem este darrer cap de setmana.

Precisament d’això volia parlar. Quina opinió el mereix que els grups siguin imparells?

No m’agrada gens eixa circumstància, ja que pense que de les categories inferiors haurien d’agafar qualsevol equip, perquè una lliga intercomarcal hauria de tindre més partits, i no estar setmanes sense competir, a excepció de quan n’hi ha qualsevol festivitat.

Pepe, en estes categories d’iniciació, en que vos fixeu més: en els resultats, el creixement, o en la formació dels jugadors?

Sempre mirem per la formació dels jugadors, ja que som entrenadors que busquem primer l’educació esportiva del xiquet, i ja després la personal. Respecte als resultats, home no ens dóna igual, però som una escola en la que estem apostant perquè els xiquets juguen tots. Per suposat que volem que siga competitiva, però volem que tots juguen.

Ara podries parlar respecte a l’Aleví “B”, que eixe sí que és el teu equip desde l’inici de la temporada 2017/2018...

Doncs anem prou bé, ja que sols havíem perdut un partit (davant un dels millors equips com és l’Alzira), però esta passada setmana caiguérem derrotats en Alginet per 4-3, sumant a banda un empat amb el Carcaixent, en les 9 jornades que fins ara portem.

El fet de portar com a coordinador molts anys, significa que coneixeràs a quasi tots els xavals de la FEBO. Amb quin et quedes, tant de bo per la seua vessant esportiva o humana?

Si ho haguera de fer, ho faria per la part humana, ja que per tots tinc un respete d’igual forma. Doncs tenint en compte açò, em quede amb un jugador de l’Aleví “A” que és molt tímid, però que a la vegada és molt voluntariós amb els seus companys, o siga un jugador d’eixos que fan equip. Ell és Jordi Felipe.

 

 

 


Comparte en:

  • X (Twitter)